Nieuws

20 januari 2020

Uitnodiging ouderavond Veilig Sport Klimaat: Sportouder zijn bij Turn4u, wat houdt dat in?

Je kind start met turnen en blijkt aanleg te hebben of geniet gewoon enorm van onze sport. Gaandeweg neemt het aantal uren toe en sport jouw kind al 6 uur of meer. In het turnen is dat nog niet eens zo heel veel, maar andere ouders kijken soms verbaasd op. Bij Turn4u trainen onze sporters tussen de 2 en de 28 uur.

Uitnodiging ouderavond Veilig Sport Klimaat: Sportouder zijn bij Turn4u, wat houdt dat in?
Wij denken dat zodra je kind 9 uur of meer per week traint, je hiermee in je gezin rekening moet gaat houden. Het begeleiden, stimuleren en laten ontwikkelen van het talent van jouw kind wordt een echte taak. Je bent een sportouder geworden!

 

Dat lijkt in de praktijk nog lang niet altijd even gemakkelijk. Wat is jouw rol als ouder ten opzichte van jouw kind, de trainer en onze vereniging?

 

In het kader van het ontwikkelen van een beleid Veilig Sportklimaat willen wij de mogelijkheid bieden om eens uitgebreid stil te staan bij deze rol en de invulling daarvan. Daarnaast willen wij de mogelijkheid bieden om met andere sportouders te sparren over deze onderwerpen, thema’s en dilemma’s.

 

Vanuit Turn4u willen we dit zo goed mogelijk begeleiden. We zijn daarom een samenwerking aangegaan met de Hogeschool Utrecht, die het project ‘Turn het om!’ heeft opgezet. Ook turnvereniging ‘De Hazenkamp’ uit Nijmegen doet hieraan mee (voor extra info zie de onderstaande link). Onder begeleiding van de deskundigen van het project ‘Turn het om!’, gaan wij komend anderhalf jaar aan de slag met het verhelderen en ondersteunen van wat het sportouder zijn nu eigenlijk betekent. 

 

http://www.hu.nl/onderzoek/nieuws/training-voor-veiliger-pedagogisch-klimaat-in-turnsport-wint-award 

 

Uitnodiging bijeenkomst en workshop Veilig Sport Klimaat (VSK)

Wij nodigen ouders van turnsters bij Turn4u graag uit om mee te doen aan een avond met als thema: ‘Sportouder zijn bij Turn4u, wat is dat en wat is mijn eigen rol?’ In de laatste week van januari organiseren wij meerdere avonden rondom dit thema, zodat ouders de gelegenheid hebben een geschikt moment uit te kiezen.

 

Iedere avond heeft dezelfde opzet: we starten met een algemeen deel met de hele groep, waarna we in kleinere groepen verder praten. Mogelijk leiden deze gesprekken tot nieuwe aandachtspunten waarmee we als vereniging verder aan de slag gaan het komend jaar, in het kader van het beleid Veilig Sport Klimaat.

 

Iedereen is natuurlijk van harte welkom, maar wij kunnen ons indenken dat de avonden vooral interessant zijn voor ouders waarvan de kinderen 9 uur of meer trainen, en voor ouders die nog helemaal aan het begin staan van een mogelijk intensief turnprogramma. Ook zullen we proberen de groepen klein te houden om zo de onderlinge gesprekken zo prettig en concreet mogelijk te houden.

 

Data:

Dinsdag 28, woensdag 29 en vrijdag 31 januari, 20.00 uur – 22.00 uur.

Update (27-1): vanwege een beperkt aantal aanmeldingen zal de bijeenkomst op vrijdag 31 januari komen te vervallen. De andere 2 avonden zullen wel doorgaan. 

 

Wil je komen? Graag ontvangen we je aanmelding voor de avond van je voorkeur uiterlijk op 22 januari 2020 via PR@turn4u.nl

 

Vriendelijke groeten namens het Turn4u bestuur,

Jos Lutterman en Peter Jonker