Trainers


 

Hieronder, in alfabetische volgorde, meer informatie over de train(st)ers die actief zijn binnen het damesturnen van Turn4u.

 

 

 

Erik Ariesen (Divisie 5 Junior & Senior ; Divisie 1, 2, 3 Bovenbouw)

Hoi! Mijn naam is Erik, ik ben inmiddels 56 jaar jong. Vroeger heb ik zelf ook geturnd.

Ik vind het leuk om tijdens de trainingen gewoon door de zaal te lopen en zoveel mogelijk aanwijzingen te geven. Het maakt mij eigenlijk niet uit aan welke divisie ik training geef, maar ik hoop dat ze er in ieder geval iets van op steken. Doorgaans sta ik ten minste 2x per week in de zaal; bij de dames 5e divisie en de 1e, 2e, 3e divisie. Verder vind ik het gezellig dat er af en toe ook weer wat oudgedienden bij de heren op de handen komen staan.

 

 

 

Farah ben Ayache (Talenten Middenbouw)

Mijn naam is Farah ben Ayache en ik geef nu 8 jaar training in Utrecht. Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor de jongste turnsters uit de topsport groep. Ik werk als kinderoefentherapeut en combineer dit met 12 uur training geven in de week.


Ik vind het belangrijk dat de turnsters meer leren dan turnen. Er komt veel meer bij kijken dan de sport zelf. Ik hoop dat de turnsters later kunnen terug kijken op een mooie turncarrière waar ze ook hebben geleerd om geduldig te zijn, hard te werken, zelfverzekerd te zijn, fouten te maken, behulpzaam te zijn en te genieten van het leven.

 

  

 

Jolanda van der Linden (waar ondersteuning nodig is)

Als coach, trainersbegeleider en ondersteuner bsc. is passie, plezier en samenwerking belangrijk. Zorg dat iedereen gezien wordt en dat je op een veilige en positieve wijze de training geeft.

 

 

 

Hanna Korte (Divisie 1, 2, 3 Bovenbouw)

Ik ben Hanna, 28 jaar oud. Ik heb vanaf mijn 5e zelf ook altijd geturnd en dit doe ik nu nog steeds. Het lesgeven begon op mijn 13e als assistent bij mijn toenmalige club in Weesp (WVGV). Toen ik in Utrecht ging studeren en wonen, heb ik het lesgeven in Weesp beëindigd. Tijdens mijn master heb ik het lesgeven weer opgepakt en ditmaal bij Turn4u. Inmiddels sta ik alweer 6 jaar als trainster bij de 1e t/m 3e divisie bovenbouw. 

 

Binnen het training geven vind ik het belangrijk om de turnsters het gevoel te geven dat ze gehoord worden en dat ze bij mij terecht kunnen als ze ergens mee zitten. Ik probeer daarom geregeld een praatje met elk van de meiden te maken om te kijken hoe het met ze gaat, zeker als ik aan de lichaamshouding of gezichtsuitdrukking kan zien dat ze ergens mee zitten. Daarnaast probeer ik in de trainingen het beste in de meiden naar boven te halen en te zorgen dat ze in zichzelf gaan geloven en het plezier in de sport behouden. 

 

 

 

Juliëtte Kolkhuis Tanke (Pupil 2011 Niveau 6)

Hoi!

Ik ben Juliëtte, ik ben 17 jaar en ik geef nu al 2 jaar les bij Turn4u!

Tijdens de trainingen vind ik het belangrijk dat iedereen het gezellig heeft en nieuwe dingen leert.

 

 

 

Lena Jansen (Divisie 1, 2, 3 Bovenbouw)

Hoi, mijn naam is Lena Jansen. Ik ben 21 jaar en woonachtig in het mooie Utrecht. Sinds 2019 geef ik met veel plezier training aan de 1e, 2e en 3e divisie bovenbouw. Verder volg ik de studie Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Binnen de training vind ik het belangrijk dat er hard gewerkt wordt aan doelen waar de turnsters zelf achter staan. Verder vind ik dat plezier altijd voorop moet staan, in een fijne werksfeer wordt immers het meeste bereikt.

 

 

 

Lisa de Vos (Divisie 2 & 3 Middenbouw)

 

Hoi!
Ik ben Lisa, ik ben 29 jaar en ik woon in Wageningen. Ik ben ooit, toen ik 7.5 was, begonnen met turnen bij de turnvereniging in Wageningen: bij G.V. Impuls Wageningen. Hier ben ik begonnen in de 5e divisie en daarna heb ik jarenlang met veel plezier in de 4e divisie verder geturnd. In 2017 stopten al mijn turnvriendinnen in Wageningen en ben ik overgestapt naar Turn4u. Hier ben ik in eerste instantie verder gegaan in de 4e divisie. Twee jaar later, in 2019, mocht kwam dan eindelijk mijn droom uit: mijn droom om ooit nog eens in de 3e divisie te mogen turnen. Nu in 2022 turn ik alweer 3 jaar met ongelofelijk veel plezier in de 1e t/m 3e divisie bovenbouwgroep van Mark Wens, Lauren Hollander, Lena Jansen en Erik Ariesen. Ik hoop dat ik hier nog lang en met veel plezier verder kan turnen!

 

Het samen gezellig hebben en je fijn voelen in de groep is naar mijn idee de basis om uiteindelijk ook goed te kunnen presteren.
Wat ik dan ook het meest belangrijk vind in het training geven, is dat iedereen zich fijn voelt en plezier heeft tijdens de trainingen. 

 

 

 

Mandy Vos-Boerboom (Divisie 4 Jeugd)

Ik heb 15 jaar training gegeven bij SV Margriet Didam en ben in januari 2021 begonnen met lesgeven bij Turn4U. Ik vind het belangrijk dat zowel ikzelf als de turnsters zich inzetten om te leren en vooruitgang te boeken. Maar ik vind het nog veel belangrijker dat ze plezier hebben, zowel in de sport als met elkaar.

 

 

 

Marie de Kwaasteniet (Divisie 4 Pré Instap & Pupillen 1 ; Divisie 5 Pupillen 2 ; Divisie 6 Onderbouw)

Hoi! Ik ben Marie en ik ben zeventien jaar. Ik turn zelf al vanaf mijn negende en geef sinds een paar jaar training bij de divisie 4, 5 en 6 van Turn4u.

 

Ik vind het belangrijk dat de turnsters plezier hebben in het turnen en zo steeds weer nieuwe dingen leren. Met een combinatie van hard trainen en gezelligheid wil ik de turnsters helpen om op hun eigen niveau het beste uit zichzelf te halen!

 

 

 

Marit de Jong (Divisie 5 Jeugd & Junior, Pupil 2011 Niveau 4)

Ik ben Marit, 21 jaar en ik studeer Bewegingswetenschappen. Zelf turn ik van kleins af aan en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Inmiddels geef ik alweer een aantal jaar les bij Turn4u aan de divisies 4, 5 en 6. Training geven vind ik ontzettend leuk en het geeft me veel energie.

In de trainingen probeer ik hard trainen en lol maken te combineren. Ik vind het met name belangrijk dat iedereen plezier en zelfvertrouwen haalt uit het turnen, met een goed gevoel naar huis gaat en de volgende keer natuurlijk weer naar de hal komt.

 

 

 

 

Marit Prinsen (Onderbouw D; Pupil 2012 & 2010 Niveau 5; Pupil 2010 Niveau 4)

Ik ben Marit en ben 19 jaar. Ik ben begonnen met turnen op m'n zevende en doe dit nog steeds met veel plezier! Toen ik 14 was ben ik begonnen als assistent en ben daarna zelf ook gaan lesgeven. Het belangrijkste binnen het training geven vind ik dat plezier het belangrijkste uitgangspunt in een training moet zijn, terwijl er wel hard getraind wordt.

 

 

 

Mark Wens (Divisie 2 & 3 Middenbouw; Divisie 1, 2, 3 Bovenbouw)

 

Mijn naam is Mark Wens en ik ben 31 jaar. Ik geef al turntrainingen sinds mijn 16e. Destijds ben ik begonnen als gymleraar in een klein dorpje en ben vervolgens uitgegroeid tot waar ik nu sta.

 

Ik vind het heel belangrijk dat de turnsters die ik training geef echt een groep vormen en dat de meiden goed met elkaar kunnen samenwerken. Vanuit deze basis bouw ik verder en probeer ervoor te zorgen dat plezier voorop staat; dan volgen de prestaties vanzelf.

 

 

 

Nienke Marsman (Pupil 2012 Niveau 6; Divisie 4 Junioren)

Ik ben Nienke, ik turn zelf al bijna 12 jaar. Eerst deed ik dat bij sport vereent, toen ben ik bij Turn4u gekomen en sinds dit seizoen train ik in Den Haag bij Donar. Ik woon sinds dit jaar ook in Den Haag en doe daar de opleiding tot gymdocent aan de Halo.
Naast het turnen geef ik ook al 3,5 jaar training. Bij mijn trainingen vind ik het belangrijk dat de meiden plezier hebben in wat ze doen en dat ze hun persoonlijke doelen halen, hoe groot of klein die ook zijn.

 

 

 

Pien Siekman (Eredivisie Onderbouw & Middenbouw)

 

Ik ben Pien, ik zit nu in het eerste jaar van mijn studie pedagogische wetenschappen en geef nu bijna 10 jaar turnles. Ik ben begonnen als assistent bij Longa Utrecht en geef daar nu al een aantal jaar zelfstandig les. Ik ben in 2020 ook les gaan geven bij divisie 4-5-6 bij Turn4u en ik geef dit seizoen training aan de eredivisie wat ik met veel plezier doe.

 

Ik vind het heel belangrijk dat turnsters plezier hebben in wat ze doen en op hun eigen tempo vooruitgaan. Het leukst vind ik dan ook als meiden nieuwe dingen leren, angsten overwinnen en hier zelfvertrouwen van opbouwen.

 

 

 

Roos van Egmond (Pupil 2011 Niveau 6; Divisie 5 Senior; Divisie 6 Jeugd, Junior & Senior)

Ik ben Roos van Egmond, 18 jaar oud en trainster bij Turn4u. Ik ben op donderdag en zondag te vinden in de hal en geef les aan verschillende groepen binnen de vereniging. Daarnaast val ik hier en daar in voor andere train(st)ers. Het is belangrijk dat turnsters met plezier naar mijn trainingen komen, dus daar besteed ik veel aandacht aan!

 

 

 

Vera Geling (N3 Onderbouw ; N3/N4 Onderbouw ; Divisie 4 Senior)

Hoi, mijn naam is Vera en ik geef al training sinds mijn 13e toen ik begon als assistent in de zaal. Ondertussen geef ik al 5 jaar training bij Turn4u.

 

Ik stap met 2 basis principes de zaal in elke week:

  • De turnster moet plezier hebben in de sport, op welk niveau dat is maakt niet zo veel uit. Soms kan een stapje omhoog of omlaag er voor zorgen dat het plezier behouden blijft, ik probeer altijd mee te denken met de turnsters over hoe ze dat plezier kunnen vinden en behouden. Mijn doel is om turnsters op te leiden die het op hun 25ste nog steeds leuk vinden om op hun handen te staan.
  • Turnsters komen naar de les omdat ze zelf meer willen leren en beter willen worden. De turnster brengt haar eigen motivatie mee, en ik probeer met mijn kennis en ervaring haar zo veel mogelijk bij te leren.

 

 

 

Vincent Geluk (Divisie 5 Senior)

 

Mijn naam is Vincent Geluk, inmiddels ruim 20 jaar actief als trainer.

Ik vindt het belangrijk om van toegevoegde waarde te zijn voor de groepen die ik coach; niet alleen als trainer, maar vooral als coach om een veilige en plezierige sportomgeving te bieden waar ieder zichzelf kan zijn en kan groeien als turn(ster) en vooral als mens.

In het verleden heb ik naast dames ook heren op diverse niveaus lesgegeven en heb ik op het hoogste niveau gejureerd. Momenteel beperk ik mij tot het lesgeven aan een seniorengroep dames 5e divisie. Wellicht wel de meest bijzondere groep binnen Turn4u, al is het alleen maar om het onderlinge leeftijdsverschil binnen de groep. Ondanks een leeftijdsverschil van bijna factor 3 is het toch 1 groep die als zodanig functioneert en dat maakt mij als trainer uitermate trots.

 

 

 

Yessica Terpstra (Eredivisie Onderbouw)

 

Ik ben 17 jaar, zit in 6 vwo en train zelf ook nog bij Turn4u (div3). Ik vind het belangrijk binnen het training geven dat iedereen het naar z’n zin heeft en met plezier naar de training komt!