Notice: Undefined variable: artikelenComp3 in /var/www/vhosts/turn4u.nl/httpdocs/index.php on line 472
Divisie 5 | Turnen | Turn4U

 

Divisie 5

In divisie 5 draait het om een combinatie van plezier en hard werken! Turnsters trainen twee keer per week. De groepen zijn ingedeeld naar leeftijd en elke groep heeft een eigen train(st)er. Sommige groepen zijn zo groot dat er een assistent of een extra trainer wordt ingezet. In totaal trainen rond de 75 turnsters in deze divisie. 

Het gehele trainersteam vergadert regelmatig met elkaar om te zorgen dat alle zaken goed lopen, we goed van elkaar op de hoogte zijn en elkaar kunnen helpen waar nodig. We steken daar veel tijd in en doen het met plezier! We hopen ook op jullie enthousiasme en hulp mocht dat nodig zijn.

Het veilig sportklimaat staat bij Turn4u en bij alle trainers van divisie 5 & 6 hoog in het vaandel. Dit houdt in dat de trainingen die wij geven veilig en prettig zijn. We doen er alles aan om de sfeer in de turnhal en tijdens de trainingen zo te houden dat turnsters met plezier naar turnen gaan. We zijn wel een wedstrijdvereniging en de turntrainingen zijn ook op selectieniveau. Een combinatie van plezier en hard werken dus!

 

De wedstrijden zijn verplicht en zijn op het 2de districtsniveau (D2). Alleen de bovenbouw turnt mee op de Rayon Clubteamwedstrijden (in het najaar), hierbij is er een gezamelijke teamscore. Alle turnsters kunnen meedoen aan twee voorwedstrijden, waarop ze zich kunnen kwalificeren voor de meerkampfinale en bij sommige groepen voor de toestelfinale. Alleen na kwalificatie kunnen de turnsters deelnemen aan regiokampioenschappen of districtkampioenschappen. Twee maal per jaar vindt er een evaluatiegesprek plaats met de trainer en de turnster. Doorstroming; na de meivakantie stromen er jaarlijks enkele sporters door naar een andere divisie. Iedere turnster komt zo in een trainingsgroep passend bij haar niveau.

 

Vakanties

Tijdens de schoolvakanties, trainen wij alleen het eerste weekend. Het tweede (en derde) weekend en doordeweeks is er dus geen training. Op feestdagen is er in principe ook geen training, tenzij anders gecommuniceerd wordt.


Traktaties

Trakteren omdat je jarig bent vinden wij hartstikke leuk! Maar omdat wij een sportvereniging zijn, vinden wij gezonde voeding belangrijk. Daarom vragen willen we jullie vragen om ervoor te zorgen dat de traktaties gezond (en lekker) zijn.

 

Samenwerking

Verder vinden wij het belangrijk dat we als divisie 5 en 6, maar ook als vereniging, uiteindelijk alles samen moeten doen. Wij hopen dan ook dat iedereen probeert elkaar te helpen bij bijvoorbeeld het schoon houden van de tribune/zaal en het halen/brengen van kinderen.

 

Zijn er algemene vragen, dan kun je mailen naar de hoofdtrainsters via turn4udivisie5.6@gmail.com.