Divisie 4

Turnsters in de 4e divisie komen op de wedstrijden uit op districtsniveau.

Er wordt zowel individueel als in teamverband deelgenomen aan wedstrijden.
Hieronder meer informatie over de verschillende groepen die binnen deze divisie actief zijn bij Turn4u.

 

Alle informatie over de groepen en de werkwijze van divisie 4 is te vinden in het informatieboekje van seizoen 2021-2022. 

 

 

 

Pré Instap 

De groep Pré Instap groep bestaat dit seizoen uit 6 turnsters. De meiden zijn tussen de 6 en 7 jaar oud.

 

De trainingen zijn zo opgebouwd dat deze jonge meiden op een leuke manier kennismaken met de turnsport. De focus ligt op basis; alleen wanneer de basis goed is, kunnen ze later het beste uit zichzelf halen. De basis wordt aangeleerd door middel van spelvormen en veel positieve support vanuit de trainers.

Naast basis wordt er door het jaar heen ook getraind voor wedstrijden en nieuwe, moeilijkere turnelementen. Op deze manier blijven de trainingen uitdagend voor de meiden!

 

De meiden komen met veel motivatie naar de trainingen en moedigen elkaar altijd aan. Doordat de meiden fanatiek en enthousiast zijn, zie je ze iedere week groeien in zelfvertrouwen; ze leren nieuwe elementen en daarnaast ontstaan er ook nog eens mooie vriendschappen!

 

 

 

Instap 

De groep Instap 4e Divisie bestaat dit seizoen uit 8 turnsters. De meiden zijn tussen de 7 en 9 jaar oud.

 

Het aanleren van een goede basis is het speerpunt binnen deze groep: sterk zijn, lenig zijn, een goede balans en vormspanning hebben en basistechnieken beheersen. Daar zullen de meiden in de toekomst veel profijt van hebben; hoe beter de basis erin zit, des te eenvoudiger de moeilijkere elementen aan te leren zijn en bovendien worden die dan vaak netter geturnd.

 

Wat is uniek aan deze groep?

Drie keer per week komen deze meiden met veel plezier en motivatie naar de training. De meiden houden wel van een leuk kletspraatje of een spelletje, maar natuurlijk wordt er ook hard getraind. Stil zitten vinden deze turnsters moeilijk, het liefst staan ze de hele training (en ook daarbuiten) op hun handen!

 

 

 

Pupillen 1

De groep Pupillen 1 4e Divisie bestaat dit seizoen uit 11 turnsters. De meiden zijn tussen de 9 en 10 jaar oud.

 

Het begin van het seizoen staat altijd in het teken van het herhalen van de  basis: kracht, lenigheid, vormspanning en het beheersen van de basiselementen. Als de basis weer goed zit, wordt er gewerkt aan moeilijkere elementen voor in de wedstrijdoefeningen: arabier flikflak op vloer, radslag op de balk en salto op sprong! Richting de wedstrijden gaat de groep hard aan de slag met het aanleren en netjes uitvoeren van de wedstrijdoefeningen. Als de wedstrijden erop zitten, is er weer tijd voor het leren van nieuwe dingen om voor te bereiden op het volgende seizoen.

 

Deze meiden vinden turnen het leukste wat er is en doen dan ook niets anders dan op hun handen staan. Ze hebben super veel energie en leren zo heel veel nieuwe elementen bij in een jaar. Tijdens de trainingen wordt er hard getraind, maar er is ook tijd voor gezelligheid!

 

 

 

Pupillen 2 

Informatie volgt nog.

 

 

 

Jeugd 1 

De groep Jeugd 1 4e Divisie bestaat dit seizoen uit 5 turnsters. De meiden zijn tussen de 11 en 12 jaar oud.

 

De groep start het seizoen met het opbouwen van lenigheid, kracht en conditie. Daarna wordt er gefocust op de elementen; op de basiselementen, wedstrijdelementen en de moeilijkere elementen, de zogenoemde ’plusjes’ elementen. Op deze manier worden de turnsters zo goed mogelijk voorbereid op de wedstrijden. Verder heeft elke turnster een individueel doel waar aan gewerkt wordt. Ten slotte staat het hebben van plezier tijdens de trainingen hoog in het vaandel bij de trainsters van deze groep. Er is dan ook altijd wel tijd voor een spelletje!

 

Wat is uniek aan deze groep?

Deze meiden zien elkaar niet alleen op de training, maar ook buiten de training spreken de meiden samen af om wat leuks te gaan doen. Hierdoor is het een hecht groepje meiden. Daarnaast zijn de meiden hartstikke gezellig, werken hard en zijn altijd in voor een lolletje (gelukkig doen de trainsters hier ook vrolijk aan mee).

 

 

 

Jeugd 2

Informatie volgt nog.

 

 

 

Junioren 

Informatie volgt nog.

 

 

 

Senioren

De groep Senior 4e Divisie bestaat dit seizoen uit 18 turnsters. De meiden zijn tussen de 15 en 31 jaar oud.

 

Het seizoen start altijd met het formuleren van doelen; wat wil je verbeteren, welke eisen moet je nog halen in je oefening, maar ook; wat zijn de leuke dingen die je wilt leren, die wat meer tijd en moeite kosten om te leren. Je mag het zo gek maken als je wilt! Door het seizoen heen wordt er hard gewerkt om deze doelen te behalen.

 

Wat is uniek aan deze groep?

Het is een vrolijke groep waarin plezier in turnen, hard werken en het stellen van nieuwe doelen hand in hand gaan. Verbinding met elkaar en met de club is groot; een heel groot gedeelte van de groep is ook actief als trainster, jurylid, gaat mee op kamp, borrelen, en ga zo maar door!