Algemene informatie

 

Turn4u biedt damesturnen aan in niveau 1 t/m 7, in de 1e t/m 6e divisie en in de Eredivisie.

"Samen turnen naar je top" is het basisprincipe van Turn4u. Samen zorgen we er voor dat al onze turnsters turnen naar hun eigen top, met eigen dromen, doelen en trainingen.

 

 

 

Hieronder meer informatie over het damesturnen binnen de KNGU.

In Nederland wordt het damesturnen beoefend op zowel districtsniveau als nationaal niveau.

De turnsters die op nationaal niveau uitkomen op de wedstrijden turnen tegen turnsters uit andere districten. Daarentegen turnen de turnsters die op districtsniveau uitkomen op de wedstrijden alleen tegen turnsters uit hetzelfde district. Nederland is onderverdeeld in de volgende districten:

  • District Noord
  • District Oost
  • District Mid-West
  • District Zuid-Holland
  • District Zuid

De turnsters van Turn4u turnen binnen district Mid-West.
District Mid-West is vervolgens weer opgedeeld in twee kleinere regio's: regio Noord-Holland en regio Midden-Nederland. Turn4u valt onder de regio Midden-Nederland.

 

 

Verder wordt er binnen de KNGU onderscheid gemaakt tussen voorschreven oefenstof en keuzeoefenstof. Welke oefenstof van toepassing is, is afhankelijk van de leeftijdscategorie en het niveau van de desbetreffende turnster.

 

De leeftijdscategorie wordt bepaald door het geboortejaar van een turnster. Voor het wedstrijdseizoen van 2022-2023 geldt het volgende:

 

Geboortejaar Seizoen
2022-2023
2002 en ouder Senior
2003 Senior
2004 Senior
2005 Senior
2006 Junior
2007 Junior
2008 Junior
2009 Jeugd
2010 Jeugd
2011 Pupil
2012 Pupil
2013 Pupil
2014 Instap
2015 Instap
2016 Instap

 

Turnsters uit de leeftijdscategorie Instap turnen nog geen echte wedstrijden. Deze leeftijdscategorie kent wel de zogenaamde meetmomenten. Deze meetmomenten vinden altijd dicht bij huis plaats en draaien er vooral om samen plezier te maken.

 

Turnsters uit de leeftijdscategorie Pupil turnen voorgeschreven oefenstof, terwijl turnsters uit de leeftijdscategoriën Jeugd, Junior en Senior keuzeoefenstof turnen.

Binnen de voorgeschreven oefenstof wordt er geturnd op niveau 1 t/m 7.

Binnen de keuzeoefenstof wordt er geturnd in de supplementen A t/m H.

 

Turnsters van Pupil Niveau 1 komen op de wedstrijden uit op landelijk niveau, terwijl turnsters van Pupil Niveau 2 t/m 7 op de wedstrijden uitkomen op districtsniveau.

Deelname aan de wedstrijden vindt plaats in teamverband.

 

Vanaf de leeftijdscategorie Jeugd bepalen zowel het niveau als de leeftijd van een turnster binnen welke divisie een turnster zal uitkomen op de wedstrijden. Binnen het damesturnen worden er wedstrijden geturnd in de 1e t/m 6e divisie en in de Eredivisie. Er wordt zowel individueel als in teamverband deelgenomen aan de wedstrijden.

Turnsters in divisie 1 t/m 3 turnen wedstrijden op nationaal niveau, turnsters in divisie 4 t/m 5 op districtsniveau, turnsters in divisie 6 op regionaal niveau en turnsters in de Eredivisie turnen wedstrijden op zowel nationaal als internationaal niveau.