Nieuws

04 maart 2020

Hygiënebeleid i.v.m. coronavirus

Het coronavirus waart al enkele weken rond in de landen ver weg en om ons heen. Inmiddels is het ook, sinds vorige week, in Nederland opgedoken. 


Ook bij Turn4u volgen we de ontwikkelingen en hierbij volgen we de informatie en adviezen van het RIVM, GGD en KNGU. We verwijzen ouders ook graag naar de websites van deze instanties om zich verder te kunnen informeren. Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM is het thuishouden of weren van sporters en train(st)ers niet nodig als zij geen klachten hebben.


Hygiënebeleid i.v.m. coronavirus
Toch zijn we alert en voeren we de preventieve maatregelen uit die landelijk worden voorgeschreven. De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen, dus ook in de turnhal, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus belangrijk om deze op te volgen.

 

Met de sporters en train(st)ers willen we afspraken maken over de volgende maatregelen:
•       We wassen onze handen regelmatig, ook voorafgaand aan de pauze tijdens de trainingen.
•       We attenderen sporters en collega’s er op om in de binnenkant van de elleboog te hoesten of niezen. 
•       We gebruiken papieren zakdoekjes/tissues, gooien deze na gebruik direct weg en wassen onze handen.
•       Handen schudden/ high five geven doen we even niet.
 
Verder zijn er in de komende weken diverse wedstrijden. Hiervoor geldt hetzelfde qua voorzorgsmaatregelen. Er is op dit moment geen reden om evenementen te vermijden of af te gelasten.
 
Wat zijn de maatregelen bij een vermoeden van besmetting?
Als sporters symptomen vertonen, graag de hoofdtrainer hierover informeren. Verder graag contact opnemen met de huisarts wanneer de koorts boven de 38 graden komt, in combinatie met hoesten en/of kortademigheid.
 
Wat doen wij als er sprake is van besmetting van het coronavirus bij een sporter/train(st)er binnen Turn4u?
Wij volgen de landelijke richtlijnen en de adviezen van de regionale GGD op en stemmen onze interne richtlijnen daarop af. We houden u als ouder op de hoogte van de ontwikkelingen.  
 
Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met het bestuur via bestuur@turn4u.nl of met onze hoofdtrainster van de topsportgroep Willemijn Niemeijer via 06-20135743.  
 
Namens het bestuur en trainersteam,
 
TOC Turn4u