Agenda

16 februari 2019
Talententraining (t.b.v. trainers!) door Willemijn/Marco
12.30-15.30 Talententraining (t.b.v. trainers!) door Willemijn/Marco

 


Turn4u heeft van de KNGU een Talenten OpleidingCentrum (TOC) erkenning ontvangen. Met deze erkenning legt Turn4u zich vast aan het opleidingsprogramma van de KNGU en dient zich te schikken naar de eisen die de KNGU stelt aan een TOC. Een onderdeel hiervan zijn de talententrainingen.

 

De talententrainingen zijn dit seizoen op de volgende momenten:

zondag 30 september 12.30-15.30 u
zaterdag 20 oktober 12.30-15.30 u 
zondag 4 november 12.30-15.30 u
zondag 2 december 12.30-15.30 u
zondag 27 januari 12.30-15.30 u
zaterdag 16 februari 12.30-15.30 u

 

Voor de groepen die last hebben van de talententrainingen op de zaterdagen wordt in overleg met de trainers naar een ander geschikt moment gezocht. Hierover wordt door de trainer via de groepsapp geïnformeerd. Controleer bij twijfel altijd even bij je eigen trainer naar welk moment de training is verplaatst.

 

Voor de groepen die last hebben van de talententrainingen op de zondagen verschuift de training naar 15.30 u, tenzij anders met de trainer wordt afgesproken. Hierover wordt door de trainer via de groepsapp geïnformeerd. Controleer bij twijfel altijd even bij je eigen trainer naar welk moment de training is verplaatst.

 

Meer over de talententrainingen:

 

De talentrainingen worden, landelijk, gegeven door topsport train(st)ers van de Regionale Trainings Centra (RTC) en de Talent Opleiding Centra (TOC). Voor de provincie Utrecht, N2/N3 niveau zijn Willemijn en Marco Niemeyer dat.

 

Het doel van de trainingen is om essentiële basistechnieken, fysieke kwaliteiten en belangrijke basis turnhoudingen te scholen bij turnsters en trainers. Binnen de Talententrainingen wordt gewerkt volgens een nationaal programma. Er wordt verwacht dat er tijdens de clubtrainingen ook aandacht wordt gegeven aan deze programma’s. Ook scouting is een doel van de districtstrainingen. Talentvolle turnsters kunnen worden uitgenodigd voor één of meerdere trainingen bij een topsportclub. Uiteraard is men vrij om hier al of niet op in te gaan.